viernes, 14 de marzo de 2014


VISITA A L'AVE MARIAEl dijous 27 de febrer, vam anar 8 companys de la nostra cooperativa a visitar l'Ave Maria,  per conèixer un projecte de robòtica i informàtica amb els que fan teràpia a pacients amb trastorns mentals greus.

En primer lloc, ens van rebre dos dels treballadors que es dediquen a desenvolupar aquests projectes. El primer projecte que va veure el nostre grup va ser el del robot. Ens el van presentar, es deia Nao, però ells li deien "Nano". Ens van explicar algunes de les seves funcions: es movia, parlava i interactuava amb la gent. Funcionava per mitjà d'internet i un ordinador que li manava tot el que havia de fer amb uns llenguatges informàtics molt complexos. Cada dia, en Nao visita als pacients del centre saludant-los, els hi fa jocs d'endevinalles, els hi explica contes... A més, pot parlar diferents llengües com l'anglès, el castellà i el francès. En Nao té diferents sensors per tot el cos que alguns serveixen per donar-li ordres, i d'altres per detectar obstacles i no xocar amb ells.

        
Pel que fa al projecte informàtic (Àrmoni), consistia en un ordinador que tenia una espècie de "tablet" o pantalla tàctil incorporada a la taula. Hi havia diferents jocs per exercitar la ment com per exemple: laberints, sudokus, memories, modulador de sons... Cada pacient tenia uns jocs determinats al seu usuari segons la seva capacitat mental. Nosaltres el vam provar i ens va resultar molt fàcil per al nostre nivell.
La visita ens va servir a la nostra empresa per veure que es poden crear productes molt novedosos i oferir serveis a grups de gent concrets. No hay comentarios:

Publicar un comentario