jueves, 6 de febrero de 2014

ARRANQUEM LA COOPERATIVA!

Som la classe de 5éA de l’escola Miquel Utrillo.
En aquest curs hem començat un projecte,  que es diu Emprenedoria,  que ens  ensenyarà a ser emprenedors.

Primer de  tot vam haver d’escollir ser cooperativa o ser una societat anònima. En una cooperativa, les persones que la constitueixen manem per  igual i en canvi en una societat anònima hi ha una persona que mana als altres. Nosaltres vam escollir ser una cooperativa, el nom escollit va ser Fowik. Quan vam acabar d’escollir el nom, vam començar a votar l’ equip de coordinació, que consta d’un  coordinador/a, secretari/a  i tresorers/res. Hem creat unes comissions per organitzar-nos millor:     
  • La comissió de comunicació: Han de crear un bloc de la cooperativa i un gmail, per comunicar-se entre els socis i les sòcies. Gestionen la comunicació.
  • La comissió de publicitat: fan publicitat per anunciar la nostra cooperativa i el nostre producte.
  •  La comissió de material:  compren el material per fabricar el producte i gestionen la part econòmica.


Després vam elaborar els estatuts, que són les normes dels socis, els drets i deures. Tots els socis vam signar; un cop els vam tenir redactats,  vam fer l’acta de constitució per poder organitzar l’empresa. L’acta de constitució és el document oficial , on deixem per escrit que som una cooperativa. Després tots els socis vam haver d’ omplir una fitxa  per registrar-nos en la nostra cooperativa. Vam demanar el CIF que  és el codi d’identificació fiscal. Quan ja vam tenir els documents en regla, vam començar  a aportar el capital social. El capital social són els diners que aportem per comprar el material necessari per a fabricar el producte.


No hay comentarios:

Publicar un comentario